Martijn Jager

 

Martijn Jager is sinds 01-01-2015 onze dirigent. De contacten van Allégresse met hem bestaan al vele jaren. Bij diverse gelegenheden (concerten, concoursen, etc.) was hij onze begeleider op de piano. Over zijn motivatie voor koordirectie schrijft hij:

“Ik heb vele dirigenten hun werk zien doen en daarin ondersteund, en nu is het mijn taak om als dirigent de kar te trekken. Het is een kunst en een uitdaging om te ontdekken hoe je een koor kunt sturen. Technische handreikingen zijn daarvoor nodig, maar ook moet een dirigent muzikale ideeën kunnen verwoorden en op de mensen overbrengen. Goede beeldspraak doet soms wonderen! Daarnaast moet een dirigent ook een goed leider zijn, waarbij de mensen met plezier zingen. Dat betekent voor mij: uitdagingen opzoeken, de lat hoog leggen en proberen grenzen te verleggen, maar zeker ook rekening houden met de (on) mogelijkheden van een koor.”

Martijn en Chanyang.jpg

Chanyang Park

 

Tijdens één repetitie per maand heeft Martijn Jager bij zijn muzikale leiding ondersteuning van een pianist. Dat stelt hem in staat meer aandacht te besteden aan het dirigeren. Het koor is erg blij met de medewerking van de Zuid-Koreaanse Chanyang Park in deze rol.

Chanyang heeft in haar geboorteland vele jaren klassieke muziek gestudeerd. Momenteel studeert ze aan het Prins Claus Conservatorium in de afdeling Jazz. Zij treedt regelmatig op als jazz- pianiste en -zangeres.