Is sinds 01-01-2015 onze dirigent. De contacten van Allégresse met hem bestaan al vele jaren. Bij diverse gelegenheden (concerten, concoursen, etc.) was hij onze begeleider op de piano.

Over zijn motivatie voor koordirectie schrijft hij:

“Ik heb vele dirigenten hun werk zien doen en daarin ondersteund, en nu is het mijn taak om als dirigent de kar te trekken. Het is een kunst en een uitdaging om te ontdekken hoe je een koor kunt sturen. Technische handreikingen zijn daarvoor nodig, maar ook moet een dirigent muzikale ideeën kunnen verwoorden en op de mensen overbrengen. Goede beeldspraak doet soms wonderen!

 

Daarnaast moet een dirigent ook een goed leider zijn, waarbij de mensen met plezier zingen. Dat betekent voor mij: uitdagingen opzoeken, de lat hoog leggen en proberen grenzen te verleggen, maar zeker ook rekening houden met de (on) mogelijkheden van een koor.”

Martijn Jager

 

Beatriz Galán (1990) behaalde haar diploma klassieke piano aan het conservatorium in Palma de Mallorca in Spanje met een eervolle vermelding voor kamermuziek.

Daarna specialiseerde zij zich in hedendaagse muziek bij Musikene, de Hogere Muziekschool van het Baskenland.

In 2021 voltooide Beatriz haar muziekstudie met lof aan het Prins Claus Conservatorium in Groningen.

Beatriz, heeft als pianiste van klassieke muziek bij pianoconcoursen meerdere prijzen gewonnen. Daarnaast heeft zij van jongs af aan veel jazzmuziek beluisterd. Jarenlang speelde zij met de gedachte deze 2 genes te combineren door het bestuderen van het klassieke pianorepertoire met jazzinvloeden. Het is haar doel om dit betrekkelijk onbekende repertoire te verspreiden door middel van het aanreiken van handvaten aan klassieke pianisten waarmee zij de essentie van de jazzstijl kunnen toepassen in het klassieke pianorepertoire met jazzinvloeden.